Скъпи мои, когато през зимата кожата е изложена на неблагоприятното влияние на външните фактори, трябва да ѝ обърнете особено внимание. Тогава трябва не само да ползвате подходящата козметика, но и да въведете определени промени в навиците си. Но ако през зимата се случи да нямате нито време, нито енергия за това – е крайно време да изберете една от луксозните и не много скъпи процедури на платформата „The Best Vouchers“!

 Зима за кожата

Със сигурно част от Вас ще се учуди, ако кажа, че зимата трябва да се грижим повече за себе си отколкото през лятото. Защо ли? – ще попитате. Та нали през зимата закриваме от външните фактори и заради времето по-голяма част от тялото си? Такова разбиране е сериозна грешка, от която страда нашата кожа!

През зимата нашата кожа е изложена на големи колебания в температурата. Навън от студения въздух, а вътре стопляне „ до костите“. Освен това влияят сухият въздух и липсата на витамин D. В резултат на това кожата губи вода и става сива и груба. Лесно може да се раздразни, напуква се, а понякога дори щипе.

Всичко това е следствие на неправилната поддръжка!

Необходима поддръжка

През зимата хидратирането на кожата е най-важното основно правило! Тогава тя трябва да се хидратира, хидратира и пак да се хидратира! както кожата на лицето, така и на тялото, най-вече на ръцете и ходилата. За какво трябва да се погрижим по-специално ли? 

  • Лицето

Ако през зимата кожата на лицето Ви е суха, тогава се нуждае от нанасяне на мазен крем, преди излизане навън. Докато при мазната или комбинирана кожа е необходим по-лек крем, за предпочитане под формата на гел. Въпреки това, независимо от типа кожа, не трябва да забравяте никога най-малко за използване на SPF 15 фактор! Вярно е, че през зимата дните са по-къси, а слънцето е по-малко, но отразяващата се от белия сняг светлина може да навреди на кожата и да спомогне за по-бързото ѝ остаряване.

Не трябва да забравяте също така за устните. През зимата – тяхната тънка кожа трябва на всеки час да се маже с балсам или червило и … което е много важно … да не се облизват! 

  • Тяло

Тялото, макар и покрито, също изисква грижи. Специалистите препоръчват да използвате почистващо мляко вместо изсушаващ гел при миене и да ползвате масла за баня или директно да ги нанасяте върху тялото. Не бива също така да забравяте за нежните ексфолианти и кремове под формата на балсам, за предпочитане с пчелен восък, кокосово масло или масло от ший. В същото време трябва да се избягват продължителните вани с пяна, тъй като при слаба кожа те могат да бъдат по-скоро вредни, отколкото да помагат.

  • Ръце и крака

Нашите крайници също се нуждаят от мъничко любов. Заменете тънките „чорапки“ с дебели чорапи над глезените и при това задължително от естествени материали, същевременно за ръцете ще са подходящи нежните затоплящи ръкавици. И в двата случая не трябва да забравяте също така за редовната употреба на кремове с восък или глицерин.

Интересни процедури от „The Best Vouchers

Тъй като тази година реших да не пътувам в чужбина за зимата, трябваше да се поогледам за процедури, които да ми помогнат да изтърпя тези студени месеци. А понеже навън е студено и ветровито, започнах търсенето си от интернет.

По този начин попаднах на магазина The Best Vouchers, сайт в който ще откриете много интересни услуги, заедно с обширен раздел за козметика и поддръжка на кожата. След малко ще Ви представя няколко предложения, от които се възползвах и тези, които планирам да изпробвам.

1) Масаж със свещ 

Тази процедура най-много привлече вниманието ми, заради своята оригиналност и интригуващо описание. Масажът се провежда в професионален салон за масаж, близо до дома ми.

Веднага след като прекрачих прага на салона, в него се усещаше онази благотворна енергия, която със сигурност е в резултат на добре подбрани аромати, интериорен декор, осветление, както и особено симпатичната Бистра, която приемаше клиентите. Не се наложи да чакам дълго за процедурата, защото всичко вече беше подготвено. Достатъчно беше да вляза в стаята, в която ме очакваше голяма маса за масаж и Мария. Без да чакам повече се увих в кърпата, легнах на масата, вдишах прекрасния аромат на свещите и се оставих в ръцете на Мария.        

Масажът продължи повече от час, въпреки че времето отлетя като един миг. По време на процедурата любезната масажистка ми разказа от какво всъщност е направена свещта (хм … ако си спомням добре, беше пчелен восък, соя и етерични масла) и как действа (интересното е …,че под въздействието на топлината восъкът се топи и се превръща в луксозно и топло масло). Топлината на маслото, което се образува след разтопяването на свещта, финият аромат и самият масаж бяха толкова приятни, че почти заспах.

Мария се погрижи за гърба и гърдите ми така добре, че когато станах, имах чувството, че съм с 10 години по-млада. Овлажняващият ефект върху кожата ми беше невероятен. Тази мекота се задържа още три седмици след това, а аз се чувствах напълно релаксирана от енергията и по-спокойна.

2) Почистване и поддръжка на лицето

Декември и януари за мен бяха много напрегнати в работата, заради което нямах време да се занимая с кожата на лицето си така, както ми се искаше. Затова, след разглезващия масаж, реших да обърна мъничко внимание и на кожата на лицето.

По време на процедурата се оказа, че с ваучера от „The Best Voucher“ съм получила не само почистване и пилинг, но също така тонизиране, ампула, масаж на лицето и няколко други процедури. Моето внимание беше привлечено по-специално от микродермабразиото, което се състои в почистване на кожата чрез сваляне на външния слой епидермис. Как се прави ли? Това няма да Ви издам, но ще добавя, че наистина си струва да направите тази процедура. Благодарение на нея от лицето ми изчезнаха всички черни точки, бръчки и пигментни петна, с което си възвърнах тийнейджърското излъчване на лицето.

  • Поддържани ръце и крака 

Както споменах по-рано, зимата е тежък период за нашите ръце и стъпала, а моите, за съжаление, не правят изключение. Затова се изкуших да си взема пореден пакет с процедури, за да се справя с това. Този път избрах комплект маникюр и педикюр заедно с цялостно подготвяне за процедурата.

И този път обслужването в салона беше много бързо, благодарение на което не трябваше да чакам дълго. Веднага след като влязох в кабинета ме настаниха на фотьойл, където козметичката започна да ме подготвя за процедурата.

Процедурата започна от пилинг, невероятно приятен масаж на ръцете и отстраняване на кожичките от ноктите. След това дойде време за маникюр и педикюр. В резултат на това кожата по ръцете и краката ми изглежда много по-млада и по-хидратирана, а на ноктите ми се появи зашеметяващ цвят, който ми препоръча маникюристката, която е страхотна.

  • Масаж с шоколад 

Планирам да отида на тази процедура и не скривам, че не мога да дочакам да дойде времето за нея. За съжаление, ще ми се наложи да почакам още малко, защото първата свободна дата беше доста напред във времето. Е, … явно не само аз искам да пробвам тази невероятна услуга.

Докато чакам да дойде време за процедурата, попрочетох малко за козметичните свойства на шоколада и да си призная съм шокирана. Никога не бих помислила, че неговият аромат и съдържащият се в него кофеин помагат за отслабване. Дори обратното. Диетолозите обикновено предупреждават за шоколада, като го възприемат като нещо лошо. Освен това, какаото нежно потъмнява тена и се постига ефект на лек тен, без да ползвате солариум. Звучи много примамливо, нали? Още повече, че освен самия масаж, пакетът включва също и пилинг.

Моето мнение за The Best Vouchers?

Определено препоръчвам! Сайтът може да се ползва много лесно, процедурите са интересни и не струват прекалено много, а с плащането нямаше никакъв проблем. Картата с кода, който трябва да използвате за активиране на ваучера, пристигна в елегантна брошура с подробни инструкции – изглеждаше толкова добре, че не бих се срамувала да я дам на някого за подарък.

Платформата „The Best Vouchers“, доколкото съм информирана, е създаден отскоро и все още е в процес на разработване, затова няма твърде много ваучери, но екипът, отговорен за сайта, обещава постепенно да добави още услуги – остава само да си удържат на думата, а ние да се връщаме там от време на време!

С нетърпение очаквам своя масаж и със сигурност ще поглеждам често в сайта, защото видях още няколко неща, които ще харесат на моите познати. И Вие непременно проверете там.