Amikor az ember bőre télen a külső tényezők kellemetlen hatásának van kitéve, különös gondoskodásra van szükség. Nem csak a megfelelő kozmetikumokat kell beszereznünk, de mindennapi szokásainkon is kissé változtatnunk kell. Ha a tél lehangol titeket, és se időtök, se erőtök erre, akkor érdemes beszerezni a The Best Vouchers felület valamelyik nem drága luxuskezelését!

A bőr télen

Gondolom, néhányótok rácsodálkozik, amikor azt mondom, hogy télen jobban oda kell figyelni a bőrünkre, mint nyáron? Miért is? – kérdezhetnénk. Hiszen télen szinte az egész testünket elfedjük? Ez egy tévhit, ami miatt a bőrünk télen szenved!

Télen a bőr magas hőmérséklet-ingagozásnak van kitéve. Kint hűvös a levegő, bent pedig általában jól befűtünk. Plusz a száraz levegő és a D-vitamin-hiány. Mindennek hatására a bőr szürkévé és érdessé válik. Könnyen sérül, betöredezik, van, hogy ég és viszket.

Ez mind a megfelelő ápolás hiányából fakad.

 Feltétlen gondoskodás

Télen a bőr hidratálása feltétlenül szükséges! Hidratálás, hidratálás és még egyszer hidratálás! Ez a testünk minden területére vonatkozik, az arcbőrre, a tenyerünkre és a lábfejünkre is. Mire kell leginkább odafigyelni? 

  • Arc

Ha télen kiszárad az arcbőrötök, kenjétek be zsíros krémmel mielőtt elmennétek otthonról. Ha azonban a bőrötök alapból zsíros, vagy vegyes típusú, akkor könnyedebb krémre van szükség, a legjobb a gél. A bőrt típusától függetlenül arra is mindig ügyelnünk kell, hogy legalább SPF15-ös erősségű szűrővel ellátott kozmetikumot használjunk. A téli nappalok rövidebbek, a nap is ritkábban jön elő, de a fehér hóról visszaverődő fény árthat a bőrnek, felgyorsíthatja öregedését.

A szádról se feledkezz meg. A száj bőre igen vékony, télen minden nap be kell kenni testápolóval, vagy ajakírrel, plusz… nagyon fontos… hogy ne nyalogasd! 

  • A testünk

A testedet – annak ellenére, hogy el van fedve – szintén ápolni kell. A szakértők testápolós tusfőrdő használatát ajánlják bőrszárító hatású átlagos tusfürdők helyett. Kádban való fürdéskor használjatok olajat, amit a vízbe is tehettek vagy közvetlenül a testetekre is kenhettek. A könnyed bőrradírozás és a krémes testápolók használatát se feledjük. A legjobb, ha méhviaszt, kókuszolajat vagy sheavajat is tartalmaznak. Kerüljétek a hosszú fürdőket, mert gyenge bőr esetén többet árthattok a bőrötöknek, mint amennyi hasznotok válik belőle. 

  • Tenyér és lábfej

A végtagjaink is szeretetre vágynak. A vékony bokazoknit cseréld vastag, boka fölé érő zoknira, amely természetes anyagokból készült. A kézfej számára a legjobb, ha közepesen meleg kesztyűt használunk. A kezünk és a lábfejünk esetében is ügyeljünk a viaszt vagy glicerint tartalmazó testápolók használatára.

A The Best Vouchers legérdekesebb kezelései

Mivel idén úgy döntöttem, hogy a telet itthon töltöm Magyarországon, olyan kezeléseket kerestem, amelyekkel átvészelem a hidegebb napokat is. Mivel kint hideg és szeles az idő, a neten való kereséssel kezdtem.

Így találtam rá a The Best Vouchers boltra. Ez egy olyan oldal, ahol sok érdekes kozmetikai és ápoló szolgáltatást találunk. Az alábbiakban be szeretnék mutatni párat, amelyeket már igénybe vettem, vagy tervezek igénybe venni.

1) Gyertyamasszázs

Ez a kezelés azért vonta leginkább magára a figyelmem, mivel igen eredeti ötlet, a neve pedig egészen meglepő. A kezelésre egy professzionális masszázsszalonban kerül sor, nem messze a lakásomtól.

Amint az ember belép a szalonba, már érezni azt a nyugtató energiát, amit a megfelelően kiválasztott illataromák, a belső design és a fényhatás tesz az emberre. Nem beszélve Beátáról, a recepciósról, aki széles mosollyal várja a vendégeket. Nem kellett sokáig várni a kezelésre, mivel – mint megtudtam – már mindent előkészítettek. Elég volt csak bemenni a masszázsszobába, ahol Márta már elő is készítette az asztalt. Nem volt más teendőm, mint magamra tekerni a törölközőt, felfeküdni az asztalra, és átadni magam a gyertyák aromás illatának és Márta szakértelmének.        

A masszázs kicsit több, mint egy óráig tartott, de nagyon gyorsan eltelt. A kezelés közben a masszőr elmondta, hogy pontosan miből készül a gyertya (hmm… ha jól emlékszek, akkor méhviaszból, szójából és eterikus olajokból) és hogyan működik (ami érdekes, hogy a meleg hatására a viasz feloldódik és olajjá válik, ami melegítő, luxuskezelést garantál). Az olaj melege, ami a gyertya megolvadásával keletkezett, olyan jó illatot árasztott magából, hogy majdnem el is aludtam a kezelés közben.

Márta a hátamat és a mellkasomat olyan jól átmasszírozta, hogy amikor felkeltem, olyan érzésem volt, mintha 10 évet fiatalodtam volna. A bőröm hihetetlen hidratáláson ment keresztül. A bőröm puhasága három héten keresztül meg is maradt, végig kipihentnek, nyugodtnak éreztem magam, tele voltam energiával.

2) Arcápolás, arctisztítás 

Decemberben és januárban nagyon sokat dolgoztam, ezért nem tudtam úgy gondoskodni a bőrömről, ahogy szerettem volna. Ezért a kényeztető masszázs után úgy döntöttem, hogy az arcbőrömnek is kellene valami.

A kezelés során kiderült, hogy a The Best Vouchers kuponban nem csak a sminkeltávolítás és a bőrradírozás volt benne, de arcbőfrissítés, ampulla, arcmasszázs és más egyéb kezelések is. Különösen érdekes volt számomra a mikrodermabrázió, amelynek a lényege a felhám felső rétegének leradírozásán és megtisztításán alapul. Hogy ez hogy megy? Ez titok, de ezért elmondom, hogy megéri igénybe venni. A hatására az arcomról eltűntek a mitesszerek, a ráncok és az elszíneződések, így újra olyan lett az arbőröm, mint tizenéves koromban.  

  • Törődj a tenyereddel és a lábfejeddel 

Ahogyan már korábban is mondtam, a tél mindig kemény időszak a lábfejünk és a tenyerünk számára. Sajnos ez alól én sem vagyok kivétel. Ezért döntöttem úgy, hogy még egy kezeléssorozaton át szeretnék esni, meg akartam ezt előzni. Manikűr-pedikűr mellett döntöttem, amihez alapos előkészítés is járt.

Az adott szalonban minden gyorsan és ütemesen ment, így nem kellett sokat várnom. Amikor bementem a szalonba, odajöttek, megkértek, hogy foglaljak helyet és azonnal elkezdték előkészíteni a kezelést.

A kezelés bőrradírozással kezdődött, hihetetlenül kellemes tenyérmasszázs következett, majd a körmön lévő fölösleges bőr került eltávolításra. Ezután kezdődött a manikűr és a pedikűr. Mindennek hatására a tenyerem és a lábfejem bőre fiatalabbnak nézett ki, hidratáltabb volt, a körmeimet gyönyörű színnel festették ki. A színt ez erre specializálódott manikűrős ajánlotta.

  • Csokimasszázs 

Ezen a kezelésen még nem voltam, de szeretnék nagyon szeretnék elmenni. Sajnos még várnom kell egy kicsit, mivel az első szabad időpontot csak jóval későbbre tudták adni. Ez van… látszik, hogy nem csak én szeretném igénybe venni ezt a hihetetlen kezelést.  

Várakozás közben azonban kicsit utánaolvastam a csokis kozmetikumoknak, hát le voltam döbbenve. Sosem gondoltam volna, hogy az illata, és a benne található koffein akár még a fogyást is elősegíthetik. Azt hittem, hogy ennek az ellenkezője az igaz. A dietetikusok általában azt mondják, hogy a csoki rossz dolog. Plusz a kakaó enyhén barnítja a bőrt. Szolárium nélkül barnulni télen azért elég jó dolog. A csomagban a bőrradírozás is benne van.

Mi a véleményem a The Best Vouchers-ről?

Határozottan ajánlom mindekinek. Az oldal használata nagyon egyszerű, a kezelések igen érdekesnek hangzanak, nem kerülnek sokba, a fizetés is egyszerűen zajlik. A kupon aktivációs kódját tartalmazó kártya elegáns útmutató formájában érkezett. Olyan szép, hogy még ajándékba is nyugodtan adhatja az ember.

A The Best Vouchers oldalt elvileg nemrég hozták létre, és még most fejlesztik, ezért még nincs olyan sok kupon, de a kiépítéséért felelős csapat azt ígéri, hogy idővel egyre több szolgáltatást tesznek fel. Reméljük, betartják a szavukat és időként vissza-vissza fogok térni az oldalra!

Alig várom már a masszázst! Szerintem gyakran fogom látogatni az oldalt a jövőben is, mert láttam egy-két dolgot, ami a barátaimnak is tetszhet. Ti is nézzétek meg az oldalt!